Postup a příprava

Written by on 23.12.2019 and posted in Nezařazené.

Aneb jak na dobrou zrnkovou kávu. Spousta lidí nezná správný postup přípravy, a tak si raději kupují produkty ve formě rozpustné nebo instantní kávy. Při zpracování takového pochutiny na instantní je ale bohužel zatraceno spoustu výjimečných vlastností, které by správný a pravý nápoj měl obsahovat. Nejlepší světoví znalci či dégusteři vám totiž potvrdí, že kvalitní suroviny jsou opravdu zapotřebí a že jenom to nejlepší pak chutná nepřekonatelně. To platí i u tohoto nápoje. Proto jsou velmi kvalitní celá zrna, která se uchovávají a skladují tím správným způsobem, abyste si je mohli až doma sami umlít a vychutnat si tak ten nejlepší požitek.

Není znalec jako znalec

I u znalců to bývá pokaždé trochu jinak, takže se nemůžeme divit, že nám také doporučují různé druhy. Každý má totiž chutě trochu jiné. Zatímco nejčastěji bývá používaná odrůda arabica, tak někdo jiný zase nedá dopustit na výraznější chuť i aroma jaké má robusta.